Liikmeid
14

Novembri loengud

oktoober 29, 2017

2.nov   16.00   Laste „Emotsionaalne rännak“ – jõukohane igale emale Reet Post.

Millal vajab laps emotsionaalsetest pingetest vabastamist? Kui vanale lapsele saab teha rännaku muinasjuttu? Kui lapsel on emotsionaalseid üleelamisi, siis kuidas me saame ise oma last aidata? Laste rännakumuinasjutu etapid ja muinasjutt ise. Millal vajab laps rännakuteraapiat?

 

2.nov   18.00  Kui perre sünnib teine, kolmas laps Reet Post

Mis tunne võib olla lapsel, kui ta saab noorema õe/venna? Mida vajavad vanemad lapsed? Kuidas hoida häid suhteid laste vahel? Kas ja kuidas saab elu ümber korraldada? Erinevas vanuses laste vajadused. Kas panna vanem laps lastehoidu?

7.nov 16.00 Imetamise lõpetamine Imetamise nõustaja Reet Post

Mis vanuseni vanuseni vajab laps emapiima? Miks WHO soovitab toita teisel eluaastal lapsi emapiimaga? Kuidas hakata imetamist  lõpetama? Mida teha rinda nõudva lapsega? Kuidas lõpetada imetamine nii, et ema ei saaks rinnapõletikku?

10.nov 11.30   Esimene eluaasta – lapse arendamine mänguga Reet Post

Kuidas soodustada beebi arengut? Kuidas mängida beebiga? Kui kaua mängida beebiga? Kas beebi peab üksinda mängima õppima?

10.nov 16.00 Beebide ja väikelaste uni Reet Post

Kui palju peavad beebid magama? Kas võtta beebi enda kõrvale voodisse? Õhtused unerituaalid. Mida teha rahutu unega? Mida arvata “unekoolist”? Mida teha öiste söötmiste vähendamiseks? Kui uneprobleemid jätkuvad 2-3-aastastel lastel? Mis vanuseni võiks laps kaisus magada?

 

22.nov 16.00   Jonn   Reet Post

Kuidas eristada nuttu põhjuseid? Millal hakkavad lapsed jonnima? Kuidas erinevates olukordades reageerida/käituda? Kas last saab ära hellitada? Kuidas kasvatada, tugeva iseloomuga last? Mida teha, et jonni oleks vähem? Kuidas leebelt kuid järjekindlalt piire seada?

Mida ette võtta, kui laps hakkab jonnima avalikus kohas?

 28.nov 16.30   Laste ohutus ja esmaabi   Reet Post

Miks iga teine-kolmas laps jõuab traumapunkti? Kuidas käituda, et lapsega ei juhtuks õnnetusi: kukkumisi, põletusi, olmekeemia- ja taimemürgistusi jne. Lihtne esmaabi mida teha kui juhtuvad tavalised õnnetused.

Viimsi Huvikeskuses

3.nov 10.00     Laste ohutus ja esmaabReet Post

Miks iga teine-kolmas laps jõuab traumapunkti? Kuidas käituda, et lapsega ei juhtuks õnnetusi: kukkumisi, põletusi, olmekeemia- ja taimemürgistusi jne. Lihtne esmaabi mida teha kui juhtuvad tavalised õnnetused.

17.november 10.00     Väikelaste toitumine  Reet Post

Kuidas ja mida pakkuda tervislikuks toiduks väikelastele. Räägime kuidas prantslased oma lapsi tervislikult sööma õpetavad. Kui palju peab laps sööma piimatooteid, kala, liha jne.