Liikmeid
8

Laps ja homöopaatia

oktoober 9, 2012

Igasugune haigus viitab inimese häirunud elujõule. Viirused ja haigusetekitajad on kõikjal meie ümber. Tekib küsimus, miks osa meist neisse haigestub ning teised mitte? Haigus hakkab nende külge, kelle stress on just antud momendil kõrge ehk väga suur osa meie tervisest on seotud meie emotsioonide ning stressiga. Aga beebid ja väikelapsed? Mis stress saab neil olla? Siinkohal mängivad suurt rolli vanemate tunded ja seisundid, samuti omavaheline suhtlus, mis kõik peegeldub lapse vaimses ja füüsilises tervises. Ehk siis võib ka juba väikestel lastel olla probleeme häirunud elujõuga.

Homöopaatia on leebe ja holistiline ravimeetod, mis stimuleerib lapse energiasüsteemi end loomulikul teel tervendama. Lahjendatud ja potentseeritud preparaadid ei ole mürgised ega tekita sõltuvust ning nende tarvitamine on ohutu.

Homöopaatia toimib põhimõttel „sarnane ravib sarnast“. Teaduslikult on tõestatud, et ained, mis suurtes kogustes võivad haigust esile kutsuda, lahjendatult seda hoopis ravivad. Potentseerimine ongi protsess, mille käigus lahjendatakse ained punktini, kus igasugused mürgised omadused on vähendatud ja tervendavad omadused suurendatud.

Homöopaatilised preparaadid on 100% looduslikku päritoluga ning nende tarvitamisega ei kaasne mingeid terviseriske. Homöopaatiline ravimeetod toimib vastupidiselt mitmetele kaasaja meditsiinis kasutust leidvatele ravimitele nagu antibiootikumid, mida määratakse liiga kergekäeliselt ning mis lisaks „halbadele“ bakteritele tapavad soolestikus kogu mikrofloora koos „heade“ ja vajalike bakteritega, mis omakorda põhjustab immuunsussüsteemi langust tervikuna. Antibiootikumid on vajalikud elupäästvad preparaadid, kuid neid peaks kasutama vaid äärmisel vajadusel. Homöopaatia ei püüa haigust vähendada või baktereid hävitada, vaid tõstab inimese elujõudu, muutes ta tugevamaks, et immuunsus ise tuleks toime haiguse või haigustekitaaga. Õnneks hakkab see arusaam rohkem juurduma ka juba arstide seas.

Homöopaatia sobib imikutele ja lastele väga hästi sellepärast, et nende energiasüsteemile ei ole veel vahele segatud ning sageli piisab vaid ühest-kahest doosist homöopaatilistest teradest, kui haigus ongi juba seljatatud.

Niisiis, miks valida oma lapse jaoks just homöopaatiline ravi? Tricia Allen vastab sellele küsimusele oma raamatus „Terve laps homöopaatia abil“ järgnevalt. Üks kõige vähem silmatorkavam, kuid laste puhul väga oluline on see, et need preparaadid maitsevad hästi. Siinkohal tuleb ära märkida asjaolu, et kuigi homöopaatilised ravimid on ohutud, tuleb neisse siiski suhtuda kui ravimitesse ning hoida lastele kättesaamatus kohas.

Teiseks, homöopaatiline meditsiin ei ole pärssiv ehk haigust kinnisuruv. Tavameditsiin proovib koheselt igasuguse kerge haigussümptomi ravimitega alla suruda ning immuunsussüsteemile ei anta aega iseenesest omal ajal paraneda. Erinevatesse haigustesse võiks suhtuda selliselt, et need on tulnud teie lapse loomulikku kaitsesüsteemi õpetama ja tugevdama.

Arenenumates Euroopa riikides (nt. Saksamaa, Suurbritannia, Holland, Austria, Šveits jpt) on homöopaatia riikliku haigekassa poolt tasustatavate raviviiside nimekirjas ja perearstide esimene valik just laste külmetushaiguste ravis.

 

Ökobeebi