Liikmeid
14

Loengud jaanuaris

jaanuar 14, 2018

Jaanuari loengud 

Loengutele võib lapsed kaasavõtta.

Osaluspanus 10 eur/perele 15eur

Loengule registreerumine:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEw3MiH58WI00pFfbwgjbLn3HrcYA4br-WZ35v7rpC_qTaaQ/viewform

8.jan 14.00      Laste ohutus ja esmaabi.  Reet Post

Miks iga teine-kolmas laps jõuab traumapunkti? Kuidas käituda, et lapsega ei juhtuks õnnetusi: kukkumisi, põletusi, olmekeemia- ja taimemürgistusi jne. Esmaabi mida teha kui juhtuvad tavalised õnnetused.

 

12.jan  16.00  Kui perre sünnib teine, kolmas laps. Reet Post

Mis tunne võib olla lapsel, kui ta saab noorema õe/venna? Mida vajavad vanemad lapsed? Kuidas hoida häid suhteid laste vahel? Kas ja kuidas saab elu ümber korraldada? Erinevas vanuses laste vajadused. Kas panna vanem laps lastehoidu?

 

   Imetamise lõpetamine  NB! Loengu aeg selgub 19dal jaanuaril

Imetamise nõustaja Reet Post

Mis vanuseni vanuseni vajab laps emapiima? Miks WHO soovitab toita teisel eluaastal lapsi emapiimaga? Kuidas hakata imetamist  lõpetama? Mida teha rinda nõudva lapsega? Kuidas lõpetada imetamine nii, et ema ei saaks rinnapõletikku?

 

19.jan 10.00    Esimene ja teine  eluaasta – lapse arendamine mänguga. Reet Post

 

Kuidas soodustada lapse arengut? Kuidas mängida? Kas laps peab üksinda mängima õppima?

 

26.jan 16.00    Jonn. Isepäised lapsed. Reet Post

Kuidas eristada nuttu põhjuseid? Millal hakkavad lapsed jonnima? Kuidas erinevates olukordades reageerida/käituda? Kas last saab ära hellitada? Kuidas kasvatada, tugeva iseloomuga last? Mida teha, et jonni oleks vähem? Kuidas leebelt kuid järjekindlalt piire seada?

Mida ette võtta, kui laps hakkab jonnima avalikus kohas?

 

31.jan 16.00    Beebide ja väikelaste uni. Reet Post

Kui palju peavad beebid magama? Kas võtta beebi enda kõrvale voodisse? Õhtused unerituaalid. Mida teha rahutu unega? Mida arvata “unekoolist”? Mida teha öiste söötmiste vähendamiseks? Kui uneprobleemid jätkuvad 2-3-aastastel lastel? Mis vanuseni võiks laps kaisus magada?