Liikmeid
14

Aprilli loengud

märts 29, 2019

 3.aprill 10.00 Imetamise lõpetamine Lektor imetamisnõustaja Reet Post.

Millise vanuseni vajab laps emapiima? Miks WHO soovitab toita teisel eluaastal lapsi emapiimaga? Kuidas hakata imetamist lõpetama? Mida teha rinda nõudva lapsega? Kuidas lõpetada imetamine nii, et ema ei saaks rinnapõletikku?

 

11.aprill 18.00 2-4 aastaste laste arendamine Lektor Reet Post

Mida võiks 2-4aastane teada ja mida talle õpetada. Käitumisviisid. Emotsioonide haldamise õpetamise alustamine. Mida praktiliselt õues teha ja milliseid mänge mängida.

 

16.aprill 16.00 Laste ohutus ja esmaabi  Lektor Reet Post

Kuidas käituda, et lapsega ei juhtuks õnnetusi: kukkumisi, põletusi, olmekeemia- ja taimemürgistusi jne. Esmaabi kui juhtuvad õnnetused.
Sagedasemad mürgised taimed. Vaatame filmi ja pilte!

16.aprill 18.00 Laste kasvatuse põhitõed  Lektorid Reet Post ja Terje Tähe

Kuidas mõjutavad peresuhted ja erinevad kasvatuspõhimõtted lapse kasvatamist? Lapse kehakeele märkamine ja toetamine. Väikelapse sotsiaalsus. Kuidas arendada last koostegemistega? Laste mõttejõu arendamine. Laste vabaks laskmine peale 11. Eluaastat.

 

23.aprill 14.00 Varajane potitamine  Lektor Reet Post

Lapse potitamine on tegelikult lihtne ja lisaks suur kokkuhoid!“ Mida annab lapse arengule varajane potitamine? Miks last varakult potile panna? Kõik beebid tunnevad pissi- ja kakahäda, aga kuidas meie sellest aru peaksime saama? Milliseid lapse kehakeele märke me näeme? Kas on vaja kasutada riidest mähkmeid? Millal võib potitamist alustada?

 

23.aprill 16.00 Beebide ja väikelaste uni  Lektor Reet Post

Kui palju peavad beebid magama? Kas võtta beebi enda kõrvale voodisse? Õhtused unerituaalid. Mida teha öiste söötmiste vähendamiseks? Kuidas muuta uinumise assotsiatsioone? Mis vanuseni võiks laps vanemate kaisus magada?

23.aprill 18.00 Laste emotsionaalne rännak  Lektor Reet Post

Millal vajab laps emotsionaalsetest pingetest vabastamist? Kui vanale lapsele saab teha rännaku muinasjuttu? Kui lapsel on emotsionaalseid üleelamisi, siis kuidas me saame ise oma last aidata? Laste rännakumuinasjutu etapid ja muinasjutt ise. Millal vajab laps rännakuteraapiat? Millal saab ema ise hakkama ja millal peaks otsima terapeudi abi?

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk-LsXCDbaj7_ssoddhVLb_Yti5JSvsJgtoni0XtXsAnLuqQ/viewform